Remmenservice

Remmen: het is misschien wel het belangrijkste dat een auto moet kunnen. Voor uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers. Laat daarom regelmatig uw remmen en remvloeistof controleren.

Tijdens de grote beurt worden uw remmen standaard helemaal uit elkaar gehaald en schoongemaakt, maar dat wil niet zeggen dat dit voldoende is. Een grote beurt wordt namelijk bij veel auto’s maar eens in de twee jaar uitgevoerd. Het hangt van het aantal kilometers die u per jaar aflegt af in welke staat de remmen verkeren. Het is dus verstandig om ze om de zoveel tijd te laten controleren.

Als u merkt dat uw remmen niet meer direct reageren op het indrukken van het rempedaal, dan kan het zijn dat de remschijven van uw auto versleten zijn. Wanneer de remschijven versleten zijn zal de wrijving tussen de remschijven en remblokken verminderen, hierdoor zal er minder krachtig geremd wordt. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, daarom is het belangrijk om in zo’n geval zo snel mogelijk de remschijven te vervangen.

Vergeet uw remvloeistof niet!
Remvloeistof is belangrijk, omdat dit de kracht overbrengt van het rempedaal naar de remmen. Als de vloeistof te oud is of vervuild is met waterdruppeltjes, dan kan de remwerking afnemen met wel 90%! Wanneer dit het geval is zal de auto in het slechtste geval vrijwel niet meer remmen. Het tijdig vervangen van remvloeistof is dus absoluut noodzakelijk.
 

Gratis remmentest

Mocht u niet zeker zijn of uw remmen wel 100% in orde zijn, kom dan gerust eens langs voor een gratis remmentest bij ons op De Steiger 74-H te Almere Haven. 

Onze diensten Auto Service Rosenberg is een veelzijdige garage. U kunt voor al u zaken wat met de auto te maken heeft bij ons terecht