APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. 

Als uw voertuig APK-gekeurd moet worden, dan gaat u naar een door de RDW erkend bedrijf. Auto Service Rosenberg is een erkend APK- Keuringsstation en wordt elk jaar weer gecontroleerd door de RDW. Martin Rosenberg is de APK-keurmeester bij Auto Service Rosenberg. Martin ziet er op toe dat de auto weer veilig en geschikt is om de weg mee op te gaan.

De APK vindt vaak plaats samen met de onderhoudsbeurt.

Tijdens de APK of de beurt worden er misschien gebreken aan het voertuig gevonden. De gebreken kunnen vaak meteen verholpen worden. Niet altijd hoeven onderdelen meteen vervangen te worden, maar wel bijna. Samen met Martin kunt u dan in overleg besluiten wat de beste oplossing is.

Wanneer weer APK.

Niet elk voertuig hoeft elk jaar APK en daarom is het wel handig om te weten wanneer uw auto weer voor de apk-keuring moet. In het volgende overzicht ziet u meteen wanneer u auto aan de beurt is.

​Voertuigsoort Datum eerste​ toelating Brandstofsoort​ Wanneer keuren? ​

Personenauto’s (met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg) en lichte bedrijfsauto’s (met een maximaal toegestane massa tot en met 3.500 kg)​ ​ ​

 

​Na 1 januari 2005​ Benzine, alcohol en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum APK), daarna twee keer na 2 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar​ (voor vervaldatum APK)
Na 1 januari 2005​ Diesel, gas of anders (evt.in combinatie met elektrisch)​ ​Eerste APK na 3 jaar (voor de vervaldatum APK), daarna elk jaar​ (voor vervaldatum APK)
Vóór 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaar  Alle soorten ​ ​Eerste APK na 3 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
Voertuig 30 jaar of ouder  Alle soorten ​ ​Eens per 2 jaar (voor vervaldatum APK)
Vóór 1 januari 1960 Alle soorten ​ ​Geen APK-plicht
Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen)  Alle toelatingsdata Alle soorten ​ Elk jaar APK

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

U kunt zelf checken wanneer u de volgende APK moet laten doen. klik hier

 

Onze diensten Auto Service Rosenberg is een veelzijdige garage. U kunt voor al u zaken wat met de auto te maken heeft bij ons terecht